En relevant fråga är naturligtvis vad det kostar att renovera sin skorsten, men tyvärr är svaret inte lika enkelt – det finns företag som lämnar förkastliga ”meterpriser”på insatsrör eller glidgjutning för att locka kunden in i ett snabbt ställningstagande.

Dessa meterpriser är tyvärr ofta till stor nackdel för fastighetsägaren då han faller i villfarelsen att faktiskt köpa ett ”meterpris” istället för en seriöst bedömd skorstensrenovering som baseras på vad som faktiskt behöver göras. Ett dubbelt så högt hus innebär en dubbelt så hög kostnad vid ”meterpris” trots att jobbet i båda husen tar nästan lika lång tid.

Ett annat problem är att i ”meterpriser” kan en mindre seriös installatör välja sämre produkter oftast väldigt billigt material som fastighetsägaren aldrig får reda på. Därför jobbar Sveriges Skorstenshantverkare  helt annorlunda och vet att det som påverkar priset är följande:

  • Storleken på rökkanalen
  • Skicket på rökkanalen/rökkanalerna
  • Höjden på rökkanalen
  • Behöver murverket (skorstenen) ovan yttertaket också muras om eller fogas om
  • Behöver man göra ytterligare ingrepp i fastigheten – som att ta bort fågelbon, mura dit nedrasade tegelstenar
  • Vilken typ av eldstad är det fråga om.

Utifrån detta görs en analys om vilken metod/metoder som ska offereras och vilken tid jobbet tar att utföra, och eftersom inte två hus ser likadana ut blir också varje offert helt unik.

Därför ska du inte tveka att ringa en av Skorstenshantverkarna för ett hembesök med diskussion om just dina behov. Det blir seriöst, korrekt och väldigt säkert i slutänden och framför allt slipper du betala för något du kanske inte fått –dvs en säker skorsten!

 

 

För att hitta en skorstenshantverkare i din närhet klicka här